گفتنی است لولههای استیل نگیرند و خاصیت مغناطیسی ندارند و با توجه به آلیاژ، نحوه ساخت و کاربرد به انواع مختلفی طبقه بندی شده و آلیاژ به کار رفته در قیمت گذاری آنها تاثیر گذار است و هر یک از ویژگیهای خاصی برخوردارند. همچنین امکان تولید لوله استیل در ابعاد مختلف و با توجه به نیاز صنایع وجود دارد. از انواع لوله فولادی ضد زنگ میتوان لوله استیل 304، 316، 321، لوله استیل نسوز 309 و لوله استیل نسوز 310 را نام برد.
ویژگی های لوله استیل
از مهمترین ویژگیهای لوله استنلس استیل میتوان به مقاومت در برابر خوردگی، سطح صاف و صیقلی، درخشندگی، پایداری حرارتی بالا، قابلیت بازیافت و دوام و طول عمر بالا اشاره نمود.
انواع لوله استیل
لولههای استیل بر اساس آلیاژ، کاربرد و نحوه ساخت به انواع مختلفی تقسیمبندی میشوند. براساس نحوه ساخت لوله زنگ نزن شامل دو دسته لوله درزدار و بدون درز است. لوله درزدار از ورق استیل جوش داده شده ساخته و در کارخانه جات دارو، مواد شیمیایی و تولید مواد غذایی کاربرد دارد. در لوله بدون درز هیچ آثاری از درز و جوش در ساختار آن دیده نمیشود. در ساخت این محصول با استفاده از حرارت و کشش و …، مقاطع فولادی به لوله تبدیل میشوند. براساس کاربرد نیز به لوله استیل نرده، لوله طلایی، نسوز و نازک طبقهبندی میشود.
لولههای استنلس استیل بر مبنای آلیاژ به صورت زیر دستهبندی میشوند:
- لوله 304
- لوله 316
- لوله زنگ نزن 321
- لوله نسوز 309
- لوله نسوز 310