میلگرد استیل چیست؟ چه کاربردی دارد؟ + مهم ترین مزایا

میلگردها در انواع و خصوصیات مختلفی ساخته می‌شوند. میلگردهای ساده، آجدار و میلگرد استیل که در بازار به آن میله‌گرد نیز می‌گویند. میلگرد استیل انواع مختلفی دارد و در کل به دو نوع استنلس استیل (Stainless Steel) یا ضدزنگ و میلگرد کربنی تقسیم می‌شود. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا پس از پاسخ به سؤال «میلگرد استیل چیست»، کاربرد میلگرد استیل، وزن میلگرد استیل و دیگر مشخصات آن را بررسی کنیم.

 

میلگرد استیل چیست؟

کاربرد میلگرد استیل به دلیل مقاومت بالا در انواع صنایع ازجمله ساختمان‌سازی، صنایع غذایی، نفت و پتروشیمی بسیار رایج است. مهم‌ترین نوع میلگرد استیل، میلگرد استنلس استیل است که از فولاد ضدزنگ ساخته می‌شود و بسیار باکیفیت است.

میلگرد استیل در دو نوع میلگرد کربن استیل یا بگیر و میلگرد استنلس استیل یا نگیر تولید و عرضه می‌شود.

میلگرد استنلس استیل چیست؟

همان‌طور که از نام آن مشخص است، میلگرد استنلس استیل (Stainless Steel) در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی مقاومت بالایی دارد. هر چه سن سازه‌ها بیشتر می‌شود، احتمال خرابی بتن هم افزایش پیدا می‌کند. لازم است بدانید که بیش از 90 درصد مشکلات دوام بتن به دلیل خوردگی میله‌های تقویتی فونداسیون به وجود می‌آید. به عبارتی در هرجایی که میلگرد در مجاورت هوا، آب، میکروارگانیسم‌ها و فلزهای خورنده قرار می‌گیرد، استفاده از میلگرد استنلس استیل بسیار مقرون‌به‌صرفه تر خواهد بود. در ساخت این میلگرد از آلیاژهای کروم، نیکل و مولیبدن استفاده شده است. میلگرد استنلس استیل در قطرهای 6 تا 40 میلی‌متر تولید می‌شود. این میلگرد نسبت به میلگردهای کربنی یا آلیاژی، انرژی بیشتری جذب می‌کند و مقاومت بالایی دارد.

 

میلگرد استیل چیست؟

میلگرد استیل به میله‌های تقویت‌کننده بتن گفته می‌شود که از فولاد ضد زنگ ساخته شده‌اند. این میلگردها از آلیاژهایی تهیه می‌شوند که در فولاد آنها از کربن بسیار کمی استفاده شده و حاوی حداقل 12 درصد کروم و 8 تا 12 درصد نیکل هستند. میلگرد استیل ضد زنگ بسیار مقاوم در برابر خوردگی است و می‌توان روی آن از عملیات ریخته‌گری، جوش‌کاری و ماشین‌کاری به سادگی استفاده کرد.

با انواع میلگرد استیل بیشتر آشنا شوید

پرکاربردترین میلگرد‌های استیل نگیر که به میلگردهای ضد زنگ نیز شهرت دارند محصولات سری 300 هستند که نوعی استیل ضد زنگ آستینی محسوب می‌شوند. استیل ضد زنگ آستنیتی، با دارا بودن خواص مکانیکی عالی و وجود مقادیر زیاد نیکل و کروم در آلیاژ خود، مقاومت زیادی در برابر خوردگی دارد. علاوه بر این بسیاری از استیل‌های آستنیتی قابل جوش‌کاری و شکل‌پذیری هستند. دو نمونه از رایج‌ترین گریدهای فولاد ضد زنگ آستنیتی گریدهای 304 و 316 می‌باشند که در ادامه بیشتر در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.

مدیریت سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *